Achterwand voor uw keuken: welk materiaal?

De achterwand in uw keuken. Niet het spannendste onderwerp bij het ontwerp, maar toch kan de juiste keuze het plaatje helemaal afmaken. U kunt hier een echte eyecatcher van maken. Hier zijn verschillende oplossingen voor, waarvan wij er een aantal willen uitlichten.

Achterwand tegels keuken

Tegels

De meest voorkomende achterwand is er eentje met tegeltjes. Het leuke is dat u het zo gek kunt maken als u zelf wilt. Er is veel variatie in kleur en formaat. Zo vindt u altijd wel een design dat past bij uw nieuwe keuken. Tegels zijn ook lekker makkelijk om schoon te maken. De voegen kunnen echter wel op een gegeven moment verkleuren, houd hier rekening mee.

RVS

RVS achterwanden hebben een industriële, bijna klassieke uitstraling. RVS is heel duurzaam en makkelijk schoon te houden. Hebt u daarom een stoere industriële of professioneel ogende keuken, ga dan voor een RVS achterwand. Hoewel RVS makkelijk schoon te maken is, zijn vlekken en vingerafdrukken snel te zien. Ook krassen kunnen een issue zijn.

Glas

Glazen achterwanden zijn vaak gemaakt van gehard glas. Dit type glas is wat steviger en zal dus niet bij de eerste stoot breken. Mocht het onverhoopt toch breken, zal het in hele kleine stukjes breken, waardoor u nooit een grote diepe wond kunt krijgen. Glazen achterwanden worden steeds populairder en zijn te bestellen in allerlei kleuren. Ook kunt u natuurlijk gaan voor transparant glas, waardoor de muur (met behang) te zien is. Gehard glas is krasvast en makkelijk schoon te maken. Dat is mooi, want gehard glazen achterwanden zijn wel vlekgevoelig.

Behang of verf

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten behang en verf te krijgen, die allemaal goed tegen vocht kunnen. U hebt dus geen last meer van afbladderende verf of loslatend behang in uw keuken. Voordeel is dat u veel vrijheid hebt qua design, maar een (groot) nadeel is dat het wat lastiger is om vlekken weg te poetsen.

Keukenblad achterwand

Trek uw keukenblad verder door, op de muur. Op die manier hebt u een mooie eenheid. De eigenschappen zijn afhankelijk van uw type werkblad, maar u kunt ervan uitgaan dat de achterwand krasvast en makkelijk schoon te houden is.