Kookplaat met afzuiging

Als u aan het shoppen bent voor een nieuwe keuken, is de kans groot dat u automatisch ook denkt aan een grote afzuigkap boven uw fornuis of kookplaat. Maar dit kan ook anders! De afgelopen jaren zijn er flinke stappen gemaakt qua keukenapparatuur, zo ook op het gebied van afzuiging. Wij hebben daarom een goed alternatief voor die lelijke, grote afzuigkap!

Kookplaat met afzuiging

Wat is werkbladafzuiging?

Werkbladafzuiging is een afzuigsysteem dat geïntegreerd is in uw kookplaat of werkblad. In plaats van dat de dampen dus naar boven worden gezogen, verdwijnen ze rechtstreeks naar beneden. Dit is een compacte oplossing, die mooi weggewerkt is in uw keuken.

Waarom kiezen voor een kookplaat met afzuiging?

  • Over het algemeen zijn deze stiller dan een normale afzuigkap. 
  • Het neemt een stuk minder ruimte in beslag. Omdat u geen normale afzuigkap meer nodig hebt, kunt u de ruimte gebruiken voor extra opbergruimte, of u laat de ruimte leeg zodat uw keuken wat ruimtelijker is. Zelf hebt u dan natuurlijk ook meer beweegruimte boven de pannen, tijdens het koken!
  • U bent flexibeler met het installeren van werkbladafzuiging. Zo kan deze tussen de kookzones geplaatst worden, erachter, of aan de zijkant. Daarnaast is het ook mogelijk om dit systeem te gebruiken bij een gasfornuis.
  • Doordat het in de kookplaat zit, wordt vet en viezigheid beter opgevangen. Dat betekent dat u minder vaak uw achterwand hoeft schoon te maken!

Zijn er ook nadelen aan werkbladafzuiging?

  • Doordat het afzuigsysteem bij de kookplaat wordt gemonteerd, gaat dit wat ruimte kosten in de keukenkast eronder. U hebt hier dus minder opbergruimte.
  • Het is nog een relatief nieuwe technologie, dus de apparatuur is prijziger dan een normale afzuigkap.
  • Het is niet bij elk type keuken mooi. Als u voor een landelijke keuken gaat, kunt u misschien beter voor een normale afzuigkap gaan.