Zwarte keukens: altijd een trend

Wat is stoer, chique, tijdloos en luxe tegelijk? Een zwarte keuken natuurlijk! Zwart is goed te combineren met verschillende soorten interieurstijlen en heeft vaak een opvallende uitstraling. U zou het misschien niet verwachten, maar een zwarte keuken is ook flexibel. De materialen die u gebruikt en waar u het mee combineert doet een hoop. Maak het af met een matte of een hoogglans finish en u hebt een ideale keuken die nooit verveelt.

Vroeger was een witte keuken de standaard. Gelukkig durft men nu voor andere kleuren en tinten te gaan. Zwart is neutraal en is daarom goed te combineren met andere kleuren en materialen. Daarnaast zit u niet gebonden aan een moderne keuken: zwart is goed toepasbaar op een landelijke keuken, moderne keuken of een minimalistische keuken. Benieuwd welke type zwarte keuken het beste bij jou past? Hieronder volgen enkele mooie voorbeelden!

Landelijke zwarte keuken

Thuis voelen in een landelijke zwarte keuken

Zwart gaat heel goed samen met hout. En hout is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een landelijke keuken. Ga voor een robuuste houten werkblad en combineer dit met zwarte kastjes met afgewerkte fronts. Het mooiste is om dit dan ook te combineren met zwarte apparatuur en keukengerei. De look maakt u af met wat witte details, zoals een witte fruitmand en wit servies. Vergeet niet om wat planten neer te zetten om uw keuken echt te laten leven!

Moderne zwarte keuken

Minimalistische zwarte keuken

Ook in minimalistische zwarte keukens kunt u hout goed gebruiken, al is het op een andere manier dan u misschien had verwacht! Zwarte houtnerf is een mooie manier om een grotendeels zwarte keuken wat meer diepte te geven. Bij dit soort keukens is het dan ook minder van belang om het te combineren met andere kleuren en materialen. Zo houdt u uw keuken zo minimalistisch mogelijk. Dit type keuken past goed in een wat kleinere ruimte, het liefst met wat lichtere muren. Zo verliest u niet het gevoel van ruimte.

Minimalistische zwarte keuken

Tijdloze en elegante moderne zwarte keuken

Greeploos, satijnen of matte afwerking, metaalkleurige accenten. Wordt u enthousiast van deze termen? Ga voor een moderne zwarte keuken! Door te kiezen voor mat of satijn, hebt u een luxere uitstraling ten opzichte van hoogglans. De bronzen accenten geven een extra chique uitstraling en complementeren de zwarte kasten.