Landelijke keuken

Waar kunt u zich meer thuisvoelen dan in een landelijke keuken? De warme, huiselijke sfeer roept vaak een nostalgisch gevoel op. Deze keukens zijn daarom perfect als u uw keuken als meer dan slechts een plek om te koken beschouwt. Door middel van verschillende materialen en designs past een landelijke keuken in elk huis. Onze specialisten kunnen u alles vertellen over de verschillende mogelijkheden, maar u kunt natuurlijk ook hieronder een greep uit onze collectie landelijke keukens bekijken.

Wat is een landelijke keuken?

Landelijke keukens kenmerken zich door een warm karakter. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en een klassieke styling. Greeploze kasten en lades zult u hier niet zo snel tegenkomen. Eerder luxe, fraai afgewerkte handgrepen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van (gelakt) hout, natuursteen en gekleurd metaal zoals gietijzer en koper. Daarnaast kan een landelijke keuken mooi ingevuld worden met open kastjes. Zo creëert u een mooie plek voor al uw kruiden en specerijen. Deze type keukens hebben een robuuste uitstraling, wat vaak benadrukt wordt door middel van een grote vrijstaande fornuis.

Hoe een landelijke keuken inrichten?

Vaak worden de kleuren wit en natuurlijke houtkleuren gebruikt als basis voor landelijke keukens. Het is echter ook mogelijk om gebruik te maken van grijstinten, beige tinten of bruine tinten. Dit zijn natuurlijke kleuren die goed passen bij de sfeer dan spierwit. Mooi afgewerkte frontjes met luxe handgrepen voegen ook veel toe aan de landelijke uitstraling. Apparatuur zoals een vaatwasser en een magnetron kunnen het beste weggewerkt worden, maar een vrijstaande fornuis is juist een plus. Verder kunt u keukengerei ophangen aan de muur en gebruik maken van rieten mandjes en antieke vazen om het geheel aan te kleden.

Landelijke keuken

Wilt u een landelijke keuken op maat? Bezoek één van onze filialen voor een passend advies, of neem contact met ons op voor een afspraak bij u thuis.

Neem contact op